Vorige | Volgende

De Roond 0 ong Boxtel, De Roond

Bewaar object
Deze woning is verkocht

Omschrijving

Landgoed 'Bloemendael' bestaande uit vijf nieuw te bouwen langgevelboerderijen, bevindt zich op 'de Roond', welke als een kleinschalige kampontginning in de Middeleeuwen is ontstaan. Wanneer men nu op de Roond komt, treft men een aantrekkelijk landschap met bomenrijen, lanen, houtsingels en solitaire bomen. In de toekomst zal dit gebied versterkt worden met ruim 20 hectare nieuwe natuur. Bij het ontwikkelen van deze nieuwe natuur zullen veel oude landschapstypen worden teruggebracht, wat het geheel zal brengen tot een cultuurhistorisch, maar vooral groene leefomgeving.

De vijf nieuw te bouwen langgevelboerderijen zijn gelegen in een plangebied wat tegen het natuurgebied de 'Kampina' en 'Oisterwijkse bossen en vennen' ligt. Ten noorden van het plangebied ligt een beekje 'De Kleine Aa' welke enkele jaren geleden zijn oude meandering heeft teruggekregen.

In de toekomst zal dit gebied recreatief nog aantrekkelijker worden door het realiseren van Landgoed 'Bloemendael', wat deels voor wandelaars zal worden opengesteld. Op alle punten waar wandelaars het landgoed kunnen betreden komen klaphekjes, bankjes en paaltjes ter markering van het gebied.
De bouwkavels kunnen geheel worden afgescheiden en niet door derden worden betreden.

Er worden vijf nieuwe langgevelboerderijen gebouwd. Deze nieuwe huizen zullen qua karakter aansluiten bij het agrarische karakter van het gebied. Bij enkele langgevelboerderijen zal het mogelijk worden gemaakt om een Vlaamse schuur als bijgebouw te realiseren.

Bovenstaand ziet u de locaties van de vijf nieuw te bouwen langgevelboerderijen. Twee van de nieuwe langgevelboerderijen liggen aan de nieuwe driehoekige 'brinken'. De derde langgevelboerderij ligt ten oosten van het westelijke pleintje. De vierde langgevelboerderij ligt in het noorden van 'De Roond' naast het kapelletje. De vijfde woning wordt gesitueerd op het huidige agrarische bouwvlak.

Voor de langgevelboerderijen zijn door 'Wolfs Architecten' een tweetal ontwerpen gemaakt, welke u op de volgende bladzijde treft. Bij deze ontwerpschetsen zijn de opgestelde richtlijnen in acht genomen. Uiteraard kunnen er bij een definitief ontwerp nog zaken worden aangepast. Doch zijn de details in het bestemmingsplan uitgewerkt tot op het niveau van deuren, luiken, muurankers e.d. Ook voor aan- en uitbouwen, dakkapellen, dakramen en bijgebouwen zijn richtlijnen uitgewerkt. Op deze wijze wordt er zorg voor gedragen dat de cultuurhistorische waarde van 'De Roond' versterkt wordt.

Op bouwkavel 1 kan men de boerderij zo situeren dat er aan de achterzijde geheel vrij zicht ontstaat en men aan de voorzijde uitkijkt over de cultuurhistorische 'Brink'. De Brink vormde vroeger een driehoekig veld waarin de schapen bijeen gedreven konden worden. De situering aan de nieuw gerealiseerde 'Brink' heeft tevens het voordeel dat er beperkte verkeersbewegingen zijn.

Op bouwkavel 2 kan men de boerderij zo situeren dat er aan de achterzijde geheel vrij zicht ontstaat. Daarnaast is de boerderij vooraan op het perceel gelegen, wat ruimte biedt om het verdere perceel in te richten naar eigen wens. Ook is er aan de achterzijde van het perceel de beek gelegen met natuurlijke oeverrand, waardoor de natuur met al haar prachtige flora en fauna direct achter het perceel te vinden is.

Bouwkavel 3 heeft een geweldige zonligging! Daarnaast kan men de boerderij zo situeren dat er aan de achterzijde geheel vrij zicht ontstaat en men aan de voorzijde uitkijkt over de cultuurhistorische 'Brink'. De Brink vormde vroeger een driehoekig veld waarin de schapen bijeen gedreven konden worden. De situering aan de nieuw gerealiseerde 'Brink' heeft tevens het voordeel dat er beperkte verkeersbewegingen zijn.

Bouwkavel 4 is zo gesitueerd dat het perceel aan de achterzijde op Zuidwest is gelegen wat een uitstekende zonligging betreft. Bovendien kijkt men aan de achterzijde geheel vrij weg en beschikt kavel 4 niet over directe buren, waardoor men een privacy rijk geheel kan vormen.

Op de weergegeven foto's is de boerderij op de betreffende kavel geprojecteerd. De boerderijen zijn uitgevoerd met zowel karakteristieke, als ook moderne elementen. Alle weergegeven tekeningen betreffen slechts voorbeelden en zijn bedoeld om een visueel beeld te geven van de mogelijkheden. Een kopende partij kan geheel naar eigen wens en smaak een ontwerp laten maken.

Daarnaast zouden er op een aantal kavels een landelijke (Vlaamse) schuur gerealiseerd kunnen worden.

Het landgoed is gelegen op slechts enkele minuten van de autosnelweg A2. Tevens is het landgoed centraal gelegen ten opzichte van steden als Tilburg, Eindhoven, 's-Hertogenbosch. Het treinstation is binnen enkele fietsminuten bereikbaar.

In het verleden lag in Roond een grote hoeve genaamd Bloemendaal. De eerste vermelding van het 'goet Ten Bloemendael' dateert uit 1404. De naam 'Landbouwlandgoed Bloemendael' is afgeleid van het goet 'Ten Bloemendael'.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwtype
Nieuwbouw

Oppervlakten en inhoud

Perceeloppervlakte
2500 m²

Indeling

Energie

Kadastrale gegevens

Gemeente
BOXTEL
Sectie
G
Perceel
1447
Oppervlakte
1615 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
 
 
Gemeente
Boxtel
Sectie
G
Perceel
1464
Oppervlakte
5885 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Bekijk alle kenmerken

Alle foto's

Deel dit object